SPIŠSKÁ STARÁ VES: Desaťročného chlapca pohrýzli bobry

11.06.2008 Kežmarok

Spišská Stará Ves 11. júna (TASR) - Desaťročného chlapca, ktorý sa hral pred pár dňami priamo na hrádzi postavenej bobrami na riečke Jordanec medzi Haukou a Červeným Kláštorom v okrese Kežmarok, pohrýzli hlodavce.
\"Na miesto privolali záchranárov zo Spišskej Starej Vsi. Dieťa malo poranenú ľavú ruku a pravú nohu. Ošetrili ho v kežmarskej nemocnici a posádka ho potom previezla na infekčné oddelenie popradskej nemocnice, \" uviedla pre TASR Marcela Petrušková z Emergency Medical Service.
Podľa dostupných informácií chlapca po ošetrení prepustili do domáceho liečenia. Podrobnosti k prípadu infekčné oddelenie neposkytlo. Vzhľadom na poranenia spôsobené divo žijúcim zvieraťom, však možno predpokladať, že malého pacienta budú naďalej pozorovať.
\"Bobor je veľmi plachý. Je to nočné zviera. Informácia, ktorú sme sa dozvedeli dnes ráno, nás prekvapila. S podobným útokom sme sa doposiaľ nestretli nielen v našom regióne, ale ani v rámci Slovenska. Aspoň o tom neviem. Musíme prípad preveriť a zistiť podrobnosti, \" povedal pre TASR Štefan Soľava zo Správy Pieninského národného parku (PIENAP) v Červenom Kláštore. Dodal, že na riečke Jordanec je skutočne pomerne veľká hrádza, kde žije kolónia bobrov.
Riaditeľ Správy PIENAPu Štefan Danko nevylúčil možnosť, že bobor sa mohol dostať do pozície, kedy sa cítil byť ohrozeným a zaútočil.
 

Vyberte región